cart 0 items
Clean Billy
Hygiënisch, comfortabel & toiletpapier overbodig

Over Clean Billy

Grondige en de hygiënische methode om alle gebieden van de billen te reinigen.

Clean Billy is (een deelontwikkeling van een groter semi medisch hulp product, (de Santel Zorg Robot). ontwikkeld voor mensen die niet, of moeizaam zelf alle nodige handeling op het toilet kunnen verrichten, dan wel daarbij hulp nodig hebben. Dankzij de ingebouwde douche en föhn is het reinigen na een toiletbezoek geen obstakel meer voor u dat u nu volledig in privé kunt doen. maar ook voor iedere valide gebruiker is het een uitkomst. De reiniging vindt grondig en hygiënisch plaats, zonder dat u met de handen ook maar in de buurt komt van het te reinigen gebied. Toilet papier behoort dus tot de verleden tijd, niet meer nodig! Naast het ongelooflijke comfort van de verwarmde zitting en wordt de eventuele kans op ontstekingen door infecties aanzienlijk verminderd aan het gebied rond de billen. Alle fecaliën worden grondig verwijderd. Zo zijn er goede resultaten zijn bereikt bij mensen die leiden aan hemorroïden. Ook is er als accessoire een medicinale doseer pomp te leveren, waardoor bij het spoelwater ook medicijnen kunnen worden toegevoegd, zo als bv. colloïdaal zilver vloeistof, enz. Wij adviseren dit dan eerst mei uw behandelde dokter te overleggen.

De zitting is verwarmd en verlicht de toiletpot met blauw licht. Zo kunt u ook ’s nachts in het donker gemakkelijk naar het toilet. Wanneer u plaatsneemt op de bril, wordt de blauw verlichte drukknop op de zitting veranderd in een rode drukknop. Doordat de functies, douche aan (1 maal drukken op de rode verlichte knop), drogen (opnieuw 1 maal drukken op rode verlichte drukknop) en bij het opstaan stoppen alle functies automatisch direct. Ook het instellen van de diverse mogelijkheden zoals gewenste temperatuur, wel of geen verwarmde zitting, en zo voort wordt ingesteld door middel van de zelfde drukknop als deze weer blauw is verlicht. (zie de drie status LED’s) Door deze ene knop, is Clean Billy zeer gebruiksvriendelijk. Echter bij het ontwikkelen stond voorop dat de knop goed en makkelijk bereikbaar zou zijn.

In principe komt er gedurende 3 minuten warm water uit de douchekop, die na het indrukken van de rood verlichte knop, naar buiten is geschoven. Wilt u korter spoelen, dan drukt u op de rode knop. Het douchen stopt en daarna start de föhn. Deze geeft ook 3 minuten een luchtstroom om te drogen. Wilt u dat de föhn eerder stopt dan druk u weer op de rood verlichte kno of door eenvoudig op te staan.

Hygiëne.
Toiletpapier is overbodig en zult u er geen gebruik meer van maken (kosten besparing) De Clean Billy bestaat uit kunststofonderdelen die zijn vervaardigd uit bacterie werende kunststof. Nadat de douche is geactiveerd en weer stopt na drie minuten, of het programma door u is gestopt, wordt deze weer automatisch teruggeplaatst in de ‘garage’. Hier wordt de douche gereinigd met behulp van water en door een sterke UV straling in de vorm van zeer krachtige LED’s. UV licht is voor het menselijk oog niet zichtbaar licht.
Het gemak waarmee Clean Billy aangesloten kan worden is ongekend. Dankzij het meegeleverde T-stuk dat tussen de meeste standaard water aanvoer systemen kan worden geschroefd, past Clean Billy ook eenvoudig op uw toilet. De zitting en het aansluiten op het watersysteem en de elektriciteit kan zowel door een monteur als door uzelf worden gemonteerd. Lees meer hierover bij het hoofdstuk “installatie van de Clean Billy” de aansluiting van Clean Billy.