cart 0 items
Clean Billy
Hygiënisch, comfortabel & toiletpapier overbodig

Santel Zorg Robot

De Santel Zorg Robot toilethulp en de Clean Billy toiletzitting kunnen afzonderlijk geplaatst en gebruikt worden. Hierdoor kunnen ze worden gezien als twee afzonderlijke producten. De toilethulp kan gezien worden als een medisch hulpmiddel. De Clean Billy toiletzitting hoeft niet zo gezien te worden. Wanneer de toilethulp enkel gebruikt zou kunnen worden in combinatie met de Clean Billy toiletzitting, zou de toiletbril gezien worden als medische accessoire en ook onder de medische regelgeving vallen.

Van beide producten wordt hieronder de “Intended Use” weergegeven die het beoogde gebruik ervan omschrijft.

De ontwikkelaar heeft de Santel Zorg Robot ontwikkeld voor eigen gebruik. Voor hem was noodzakelijk dat de Clean Billy eveneens noodzakelijk was. Nadat werkers in de medische zorg het gebruik door de ontwikkelaar zagen is het idee professioneel verder ontwikkeld. De Santel Zorg Robot wordt in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Het is nu in het stadium om de benodigde keuringen te passeren.

De firma Panton heeft na onderzoek een verslag geschreven over de bruikbaarheid. Zij assisteren ook bij het verkrijgen van de keuringen.

Intended Use of Santel Zorg Robot as toiletassistent

De toilethulp Santel Zorg Robot ondersteunt de gebruiker tijdens de natuurlijke beweging van het gaan zitten op en het opstaan van het toilet.

De toilethulp wordt over het bestaande toilet geplaatst. Op de toilethulp is een toiletzitting gemonteerd, waarop de gebruiker plaats kan nemen. Om de in- en uitstap te vergemakkelijken beweegt de toilethulp de zitting omhoog waarbij deze tevens kantelt. Door middel van een afstandsbediening is de lichaamslengte van de persoon in te stellen wat bepaalt in welke bewegingsbaan en tot welke hoogte er ondersteuning geboden wordt.

De toilethulp is ontwikkeld voor tijdelijk of blijvend minder valide mensen die voldoende loopfunctie en rompbalans hebben om zelfstandig te kunnen staan of dit met hulp van een looprek of krukken zelfstandig kunnen. Daarnaast kan de toilethulp gebruikt worden door mensen in een rolstoel die zelfstandig een transfer uit kunnen voeren van het toilet naar de rolstoel en omgekeerd.*

De gebruiker dient voldoende armfunctie en kracht te hebben om zichzelf in balans te houden d.m.v. de armsteunen en hangrepen.

Een toilet waarop de toilethulp gemonteerd is kan ook als normaal toilet gebruikt worden zonder de sta-op functie aan te spreken.

De toilethulp kan gebruikt worden in ziekenhuizen en zorginstellingen en is geschikt voor thuisgebruik.

De toilethulp is geschikt voor mensen die hulp bij het verplaatsen van en naar het toilet behoeven, of mensen met een ernstige verstandelijke beperking.

Voor patiënten met halfzijdige verlamming – uitsluiten of aantonen door middel van testtraject of raadplegen van experts dat de ontwikkelde veiligheidsvoorzieningen veilig en voldoende zijn voor deze mensen?

Dwarslaesie – idem

Intended use of the Clean Billy toiletzitting

De Clean Billy toiletzitting reinigt en droogt het achterwerk na het toiletbezoek. De gebruiker kan plaatsnemen op de verwarmde toiletzitting en nadat de behoeftes zijn gedaan, worden de billen gereinigd met verwarmd water en gedroogd. **

De toiletzitting kan op elk toilet geplaatst worden ter vervanging van de huidige toiletbril en aangesloten worden op de waterleiding en een stroomvoorziening.

Het unieke aan deze vinding is dat de Clean Billy kan meekantelen met de Santel Zorg Robot, wordt bedient met één knop, en geen mechanisch bewegende delen heeft, zoals een vlotter, watervoorraad en een bijzonder anti bacterie ontsmetting systeem heeft.